DOMOV OČALA KONTAKTNE LEČE PREGLED OČI PONUDBA O NAS SLOVAR OPTIKE
Kontakt Očala Sončna očala Zanimivo bi bilo vedeti Trening vida Akcija:očala 69,- Težave na  računalniku

TRENING VIDA


Sodobni način življenja močno obremenjuje vid. Po dolgotrajnem usmerjanju oči na eno samo razdaljo (npr. ekran, branje) sposobnost za druge razdalje peša. Preobremenjenim očem bomo precej olajšali delo s treningom vida!

Zakaj trening vida?
- povečamo sposobnost in ostrino vida
- odpravimo pogoste težave v zvezi z vidom, kot so glavobol, solzenje, bleščanje, bolečine v očesih, …

- preventivno preprečimo težave
- izboljšamo vzdržljivost

- povečamo gibljivost in sposobnost gledanja na vse daljave


NAJZAHTEVNEJŠI PREGLED VIDA: BINOKULARNI VID IN PRIZME


Binokularni vid je istočasno zaznavanje, gledanje obeh očes. Vsako oko zazna svojo sliko in šele z njihovo obdelavo nastane v možganih skupna enojna slika, ki je boljše kvalitete kot individualne slike obeh očes. Pri nemotenem binokularnem vidu ne zaznavamo dveh slik, temveč dobimo občutek, da gledamo z enim očesom, ki se nahaja nekje na korenu nosa.

Lega očes pogosto odstopa od t. i. orto položaja, zaradi česar morajo očesne mišice izravnavati nastalo kotno napako (heteroforijo), da normalno in brez težav vidimo. Ko postanejo mišice zaradi stalnega izravnavanja preveč obremenjene, imajo ljudje težave, očal ne prenašajo, težko berejo, pritožujejo se nad utrujenostjo, glavoboli in bleščanjem. V tem primeru moramo izmeriti kotno nepravovidnost, ki jo lahko zelo uspešno korigiramo s posebnimi prizmatičnimi stekli.