DOMOV OČALA KONTAKTNE LEČE PREGLED OČI PONUDBA O NAS SLOVAR OPTIKE
Kontakt Očala Sončna očala Zanimivo bi bilo vedeti Trening vida Akcija:očala 69,- Težave na  računalniku

                                                         Kako izberem vrsto stekel?


Vaša očala bodo izdelana iz lahkega in kakovostnega organskega stekla, ki je dodatno zaščiteno s trdim slojem, ki steklo varuje pred udarci in ostalimi vplivi iz okolja. Obenem zagotavlja večjo varnost, ker se ne razbije, kot se je nekoč mineralno steklo.


Na voljo so štirje paketi stekel:


1. Standardni paket

Lahko in kakovostno organsko steklo, dodatno zaščiteno s trdim slojem. Primerno za dioptrije od +2.0 do -2.0.


2. Bronasti paket

Lahko organsko steklo s trdim slojem in dodatnim antirefleksnim slojem, ki zagotavlja vrhunsko kakovost vida in hkrati zmanjšuje bleščanje. Primerno za očala za daljavo in bližino.  


3. Srebrni paket 

Lahko organsko steklo s trdim slojem in antirefleksnim slojem, ki je dodatno stanjšano (količnik 1.6). Priporočamo v kolikor je vaša dioptrija večja od +2.0 ali - 2.0 dioptrije. Visoko kvalitetno tanjše steklo je bolj estetsko in omogoča vrhunsko kakovost vida. Še posebej ga priporočamo  pri izbiri večjih okvirjev.


4. Zlati paket

Lahko organsko steklo s trdim in antirefleksnim slojem, ki je izjemno tanko ( količnik 1.67).  Priporočamo pri višjih dioptrijah. Omogoča vrhunsko kakovost vida.


Kako izberem barvo stekel?

Vse vrste stekel lahko naročite brez barve ali v različnih modnih barvah. Priporočamo rjavo, sivo ali zeleno steklo, saj te barve najbolje ohranjajo naravno barvo okolja.   

Za zaščito oči pred soncem in UV žarki ter preprečevanje bleščanja najpogosteje izberemo sončna očala. Bleščanje ublažijo tudi naša kvalitetna brezbarvna in antirefleksna stekla, ki jih lahko nosimo podnevi in ponoči.

 Za celovito zaščito oči v vseh razmerah posebej priporočamo fotoobčutljiva stekla, ki potemnijo na soncu in so svetla ponoči. Hkrati odlično ščitijo vaše oči pred bleščanjem in UV žarki.


Dioptrija za naročilo očal

Dioptrijo vam določi optik ali okulist. Na receptu je vedno v prvi vrstici navedena dioptrija za desno oko in v drugi vrstici dioptrija za levo oko.  

Očesna napaka je lahko sferična, pri kateri uporabimo plus stekla za daljnovidnost ali minus stekla za kratkovidnost. Pri sferičnih steklih (SPH) je delovanje izravnave v vseh meridianih (od 0° do 180°) enako.

V kolikor je oko astigmatično, potrebujemo za izravnavo cilindrične leče (CYL), ki pa imajo v dveh glavnih meridianih različni vrednosti; npr. -1.0 na 90° in -1.0 na 180° stopinj. Pri naročilu moramo tako vpisati še os cilindra (v stopinjah °).

Naročilu je poleg dioptrije potrebno dodati še zenično razdaljo (PD):

Zenična razdalja za desno oko je razdalja od centra zenice desnega očesa do sredine nosu.

Zenična razdalja za levo oko je razdalja od centra zenice levega očesa do sredine nosu.